לעיתים קרובות, אנו נדרשים לבשם חללים, בין אם מדובר בחללים בחדר הבית, בין אם מדובר בבישום חללים בעסק ובין אם מדובר בחללים במשרדים או בחנויות. ניתן לומר בוודאות כי חוש הריח הינו חוש המשפיע על כולנו – לטובה ולרעה. עבור מרבית האנשים, חוש הריח הינו חוש אינטואיטיבי למדיי, שבכוחו לעורר בנו תחושות רבות – החל מסלידה וגועל, ועד לתחושות של אופוריה, אושר, נוסטלגיה ואף אהבה. מסיבה ובייחוד לאור התחושות אותן חוש הריח עשוי לעורר בנו, מרביתנו מעדיפים לבשם את החלל בו אנו נמצאים על בסיס יומיומי, או לחילופין – להיכנס לחללים שהינם מבושמים.
בישום חללים – כיצד ניתן לבשם חלל?
חללים ניתן לבשם במגוון של דרכים ושיטות: החל מניקיון החדר עם אקונומיקה ומוצרי ניקוי ריחניים למדיי, ועד להתזת בושם, ספריי ריח ועוד. מרבית שיטות בישום החללים דורשות זמן רב ועבודה רבה, שכן על מנת לשמור על חלל מבושם ומריח טוב במשך כל שעות היממה, יש לבצע פעולות תחזוקה שוטפות על מנת לשמר את הריח הטוב אותו אנו מנסים לייצר בחלל. בשל התחזוקה התמידית לה אנו נדרשים על בסיס יומיומי, הומצאו מגוון של פתרונות יעילים לבישום חללים – כאשר אחד מן הפתרונות הללו הינו ספריי ריח אוטומטי לחדר.
ספריי ריח אוטומטי לבישום חללים
ספריי ריח אוטומטי הינו מתקן אליו ניתן להכניס תרסיס של ספריי ריח כלשהו. המתקן פועל לרוב על טכנולוגיה חשמלית כלשהי – בדרך כלל, סוללות – ולוחץ על מיכל הלחץ של הספריי כל מספר דקות או שעות. באופן זה, מתפזרת כמות מדודה של ספריי לחלל החדר, המבשמת אותו ויוצרת ריח נעים בחלל. בשל העובדה כי המכשיר אוטומטי, אנו לא נדרשים להמשיך ולבשם את החלל בעצמנו, ולמעשה – המכשיר הוא זה המבצע את מרבית העבודה. כל שנותר לנו לעשות, הוא להגדיר את מספר הפעמים בהם נרצה שיותז ספריי הריח לחלל החדר במהלך היום.
איך נדע כיצד להגדיר את מכשיר ספריי הריח האוטומטי?
ניתן להגדיר את מכשיר ספריי הריח האוטומטי כך שילחץ על מתקן הספריי לטובת התזת הריח כל חצי שעה, שעה, שעתיים וכדומה. חללים גדולים יותר, נעדיף לבשם בתדירות גבוהה יותר, וזאת על מנת שנוכל לשמור על ריח נעים בחלל בכל שעות היממה. לעומת זאת, חללים קטנים יותר נבשם בתדירות נמוכה יותר, שכן תדירות גבוהה של פיזור ספריי הריח לחדר עלולה ליצור מצב של עומס בריחות בחלל – מצב ממנו אנשים רבים סולדים.